perjantai 3. kesäkuuta 2016

Suklaa raakajäätelö


Suklainen raakajäätelö on todella hyvän makuista, minun mielestäni jopa parempaa kuin kaupan lisäaineita sisältävä suklaajäätelö. Tämä on tietenkin minun mielipiteeni, erittäin subjektiivinen sellainen:) Olen noudattanut terveellistä ruokavaliota sen verran kauan jo, että haluan maistaa ruoasta tai herkuista aidot maut, en lisäaineita ja valkoista sokeria. Nykyään esimerkiksi normisuklaa ja jäätelö maistuvat liian makeilta ja voin kertoa, ettei aina ole ollut näin!

Ostin jäätelökoneen ja näin ollen säästyn jäätelön sekoittamiselta pakastamisen aikana. Eihän se tietenkään kova vaiva ole, jos vaan muistaisi sekoittaa. Eli nyt on luvassa raakajäätelö ohjeita jatkossakin, sillä halu kokeilla erilaisia raakajäätelöjä on kova. Monenlaista on tullut kokeiltua viime viikkojen aikana. Fifty-sixty menee onnistumiset: tästä suklaa jädesta tuli todella hyvää, kun taas eilistä kokeilua ei voi suositella kenellekään vaan ohje vaatii modausta.


Raakakaakaon sanotaan sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Tiesitkö että Suomen oma superfood mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä? Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on myös hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.

"Inkojen kulta" lucuma taas sisältää paljon rautaa, betakaroteenia (A-vitamiinin esiaste) ja niasiinia. Se on munahedelmiin kuuluva kermaisen makea trooppinen hedelmä, joka kasvaa 1000-2400 metrin korkeudessa. Se sopii hyvin käytettäväksi myös raakasuklaaseen tai jäätelön valmistukseen kermaisen ja hedelmäisen makunsa vuoksi.


Banaani tuo ohjeeseen sen verran makeutta, ettei mielestäni sokeria missään muodossa tarvita. Mikäli olet toista mieltä, lisää omaan jäätelöösi ripaus vaikkapa karppisokeria tai täysraakaruokasokeria.




Ohje:

1 muna
1 banaani HH 20 g
1 rkl lucumaa
1/2 rkl raakakaakaota
2 dl vispikermaa/soijakermaa/kookoskermaa HH 2,6
20-50 g tummaa suklaata (vähintään 70%)

Raasta tumma suklaa. Laita kaikki aineet blenderiin ja blendaa aineet tasaiseksi. Kaada jäätelökoneeseen tai kulhoon mikäli jäädytät jäätelön . Mikäli et käytä jäätelökonetta, muista sekoittaa vähintään vartin välein ensimmäisen tunnin aikana. Ohjeesta tulee n. 4 dl jäätelöä. Hiilarimäärä jää annosta kohden (no riippuu tietty annoksen suuruudesta) jää melko pieneksi. Lucuman ja raakakaakaon hiilarimäärä on niin pieni etten ala sitä laskemaan. Koko satsin hiilarimääräksi arvioisin 26 g ja hiilarimäärä on laskettu vähähiilarisimpien vaihtoehtojen mukaan. Raastettu tumma suklaa ei ole välttämätön eli säätele sen määrä oman maun mukaan tai jätä kokonaan pois. Suklaata ei ole laskettu hiilarimäärään. Karan kookoskermassa on hiilareita 1,3 g/100 g.


Suklainen raakajäätelö sopii erittäin hyvin yhteen nokkoslettujen kanssa. Ohjeen löydät täältä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/05/nokkos-letut-vhh-gluteeniton-viljaton.html

Marjaisen raakajäätelön ohjeen löydät täältä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/05/marjainen-raakajaatelo.html

 

9 kommenttia:

  1. Nyt "jätkät" jäätelölle, ei edes sokeria joukossa 👍

    VastaaPoista
  2. Vau mikä resepti! Tykkään hulluna raakasuklaasta, tämä voisi olla minun juttuni joten kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. nam varmasti hyvää.. eksyin sun blogiin ja on todella mielenkiintoisia postauksia :)

    VastaaPoista
  4. Kävisikö lucuman sijaan maca?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maca on luu maan verrattuna hieman kitkerän ja voimakkaan makuinen. Voit kokeilla mutta laita vähemmän kuin lucumaa😊

      Poista
  5. Mitä tummaa suklaata käytit? Olis hyvä olla sokeriton.

    VastaaPoista