sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Vähähiilihydraattiset muffinit- kaksi eri ohjetta

Meidän perheessa leivottiin muffineita tänä viikonloppuna oikein urakalla ja miehet ovat joutuneet koemaistajiksi siinä määrin, että juoksevat jo minua ja minun muffineita karkuuun:) Siitä huolimatta uskaltaudun tehdä niistä postauksen, koska kukaan miehistä ei ole niihin kuollut- ainakaan vielä!

Kokeilin kolmea erilaista versiota, joista kaksi ohjetta löytyy tästä postauksesta. Toinen on paremman näköinen, toinen paremman makuinen:) Se kolmas ei ole julkaisukelpoinen, mutta nekin on syöty. Muffinit ovat vähähiilihydraattisia, maidottomia ja gluteenittomia.


 
Ohje 1 (n.15 muffinia):

4 munaa
1 dl (vajaa) karppisokeria/täysraakaruokosokeria HH 0 g (karppisokeri)
1/2 dl mantelijauhoa HH 2 g
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta HH 17 g
1 tl sitruunan mehua
2 tl vaniljasokeria HH 1 g
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lusikoi muffinivuokaan 2-3 rkl taikinaa. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Voit kuorruttaa muffinit esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla, johon lisätty ripaus vispikermaa. Hiilihydraatteja yhdessä muffinissa (laskettu 15 mukaan) on alle 2 g, mikäli sokerivaihtoehtona on karppisokeri. Kuorrutetta ei ole laskettu mukaan, joten mikäli lisäät sitä, hiilarimäärä hieman nousee.
 
Ohje 2 (9 muffinia):

2 munaa
3/4 dl karppisokeria/täysraakaruokosokeria
1 dl mantelijauhoa HH 4 g
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta HH 17 g
100 g maustamatonta tuorejuustoa HH 6
1 rkl perunakuitujauhetta (antaa rakennetta)
50 g voita
2 tl leivinjauhetta
70  g tummaa suklaata (70 %) HH 15 g

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sulata voi ja 50 g tummaa suklaata kattilassa ja lisää varovasti sekoittaen taikinan sekaan.  Lusikoi muffinivuokaan 2 rkl taikinaa ja tiputa taikinan sekaan pari pientä palaa tummaa suklaata. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Päälle voi halutessasi laittaa esimerkiksi mantelirouhetta, suklaanibsejä tai kookoshiutaleita. Voit myös sulattaa kattilassa esimerkiksi 30 g suklaata ja 1/2 dl vispikermaa ja lisätä jäähtyneiden muffinien päälle.

Itse tykkään muffineista sellaisenaan ilman mitään kuorrutteita, mutta minä olenkin minä:)

Hiilihydraatteja yhdessä muffinissa on n. 4 g mikäli sokerivaihtoehtona on karppisokeri. Hiilarimäärä on laskettu ilman suklaakuorrutetta, joten mikäli lisäät sitä, hiilarimäärä hieman nousee. Maidotonta ruokavaliota noudattavat voivat jättää tuorejuuston ohjeesta pois.

 
MUITA VÄHÄHIILIHYDRAATTISIA RUOKAOHJEITA:
 
Juustosämpylät vähähiilihydraattisesti:

Hampurilainen vähähiilihydraattisesti:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/am-luonnontuotteet-ekokosmetiikkaa.html

Vähähiilihydraattinen pizza:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-pizza.html

Karppirulla (2 erilaista ohjetta):
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-karppirulla-kaksi.html

Siemennäkkileipä (kaksi erilaista ohjetta):
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/siemennakkaileipa-2-erilaista-ohjetta.html

Mantelileipä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mantelileipa-runsaasti-proteiinia-hyvia.html

Kurpitsansiemenleipä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/kurpitsansiemen-leipa.html

Mangokakku:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/mangokakku-vahahiilihydraattisesti_51.html

Vähähiilihydraattisen ja tavallisen hyytelökakun hiilihydraatit vertailussa:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/04/vahahiilihydraattisen-ja-tavallisen.html

Hapatettu cashewjogurtti:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/hapatettu-cashew-jogurtti.html

Vaniljasoijalatte:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/vaniljasoijalatte.html


MUUTA RUOKAAN LITTYVÄÄ:

Kolme asiaa, jotka kannattaa tietää siemenistä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/kolme-asiaa-jotka-kannattaa-tietaa.html
 
 
Kokeilen ja kehittelen vähähiilihydraattisia reseptejä poikani (nykyään myös itseni) vuoksi, joka haluaa vältellä hiilihydraatteja. Kun lapseni muuttavat pois kotoa,  löytävät he kotona tehtyjä ruokaohjeita netistä vaikka olisivat maailman äärissä.

4 kommenttia:

  1. hyvät ohjeet varsinkin nro 1 tarviiko vatkainta vai riittääkö lusikalla vatkaaminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos😊 Itse käytin vatkainta tässä ohjeessa😊

      Poista
  2. Ajattelin näitä tehdä aamupalaksi, mutta taikinan tehtyä tajusin että ei täällä väliaikaisessa kämpässä ole muffinivuokia. Kaadoin koko taikinan piirakkavuokaa ja hyvää tuli :) Laitoin tosin gluteenittoman jauhoseoksen tilalta cappuchinon makuista proteiinijauhetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä😊👍 Ehdottomasti kannattaa soveltaa😊

      Poista