perjantai 1. huhtikuuta 2016

Hampurilainen vähähiilihydraattisesti


Vähähiilihydraattiset hampurilaiset illanistujaisiin, lastenkutsuihin tai nuorisolle välipalaksi- ja miksei vähän varttuneemmallekin väelle:) Hampparit ovat myös gluteenittomia, hiivattomia ja tarvittaessa maidottomia. Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ei tarvitse mistään herkuista tinkiä- eikö olekin ihanaa:)

Ohjeesta tulee neljä hampurilaista, joten tuplaa annos mikäli haluat isomman annoksen. Laita hamppareiden väliin suolakurkkua, salaattia ja ketsuppia. Postauksessa on myös erillinen hampurilaiskastike, minkä voi tietenkin korvata esimerkiksi majoneesikastikkeella.

Pihvien grillausta

Sämpylät:

2 munaa
2 rkl turkkilaista jogurttia/soijajogurttia
1 dl juustoraastetta (punainen emmental paras)
1 dl mantelijauhoa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl psyllium (karkeaa)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
seesaminsiemeniä

Sekoita munat ja jogurtti  Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Lusikoi leivinpaperille, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja anna turvota hetki. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Annoksesta tulee 4 sämpylää.

Huom! Sämpylöissä maistuu selvästi juusto eli mikäli et pidä juuston mausta, laita juustoa vähemmän tai jätä kokonaan pois (lisää jauhojen määrää).

Jauhelihapihvit:

200 g jauhelihaa
pieni sipuli
1/2 rkl sinappia
1/2 tl suolaa

Hienonna sipuli ja sekoita raaka-aineet keskenään. Paista voissa kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Annoksesta tulee 4 pihviä.

Hampurilaiskastike:

1/2 punasipuli
2 rkl kurkkusalaattia
4 rkl turkkilaista jogurttia/soijajogurttia
2 rkl creamy ranch majoneesi kastiketta (ei välttämätön)
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria (karppaajat karppisokeria)
ripaus mustapippuria

Hienonna sipuli ihan pieneksi ja sekoita aineet keskenään. Lisää kastiketta varovasti hampurilaisten väliin.

Katso myös muita vähähiilihydraattisia ruokaohjeita blogin välilehdestä ruokaohjeet (löytyy kuvan alta blogin etusivulta).






3 kommenttia:

  1. Nämä ovat ihan hyviä hampurilaisia. Ensinään mantelijauhoissa on enemmän ravinteita kuin vehnässä. Mantelit ovat pähkinöitä jotka sisältää luonnon rasvoja, joita suositaan.
    Ps. Minä lisään taikinaan pellava siemeniä. Makuasia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep:) Pellavansiemenet ovat loistavia kuidun ja omega 3. lähteitä:)

      Poista