maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mantelisiemenleipäset

Sekin päivä näköjään koitti kun mantelileipä ja siemennäkkäri alkoi tulla korvista ulos ja jotain uutta piti keksiä tilalle: kokeilujen kautta syntyi mantelisiemenleipä:) Gluteenittoman, viljattoman, vähähiilihydraattisen, maidottoman (tarvittaessa) ja hiivattoman leivän tekemiseen menee alle 10 minuuttia. Mikä parasta, käsiä ei tarvitse sotkea jauhoihin eikä vatkaintakaan tarvita eli loistava valinta laiskoille ja sellaisille ihmisille, joilla on muutakin tekemistä kuin keittiössä häärääminen. Suosittelen kokeilemaan!



Ohje:

3 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia/soijojogurttia/kaurajogurttia
1/2 dl chiansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumia (karkeaa)
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa (itse vatkaan käsin) munat ja jogurtti keskenään. Lisää seokseen sekoitetut kuiva-aineet. Nostele lusikalla taikinaa uunipellille, jolloin leipä jää littanaksi ja on helppo lämmittää leivänpaahtimessa. Anna kohota hetken aikaa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Maidoton versio syntyy helposti korvaamalla jogurtti esimerkiksi soijajogurtilla tai itse tehdyllä hapatetulla cashewjogurtilla, jonka ohjeen löydät täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/hapatettu-cashew-jogurtti.html

Toivottavasti pidät tästä yhtä paljon kuin minä- anna ihmeessä palautetta blogin kommenttikenttään:)

18 kommenttia:

  1. Millä mantelijauhon voisi manteliallerginen korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaikka gluteenitonta jauhoseosta.

      Poista
    2. Oon tehnyt käyttäen kaurajauhoa.. Hyvää oli �� Jauhoin itse hiutaleista kun en löytänyt kaupasta kaurajauhoa..

      Poista
    3. Vau, varmaan toimii todella hyvin myös kaurajauhoilla:)

      Poista
  2. Manteli tökkii, toimisikohan hasselpähkinäjauhoilla, pitää testailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tehty ja maistettu. Hyvä koostumus. Pellille tuli 8-9 kakkaraa. Osaatko arvioida paljonko tuossa olisi hiilareita per leipänen? Kestääköhän tämä pakastamisen?

      Poista
    2. Kiva kuulla:) Minun laskujeni mukaan n. 15 g koko taikinassa eli leipää kohden ei juurikaan mitään. Olen pakastanut.

      Poista
    3. Itse sain hiilarimääräksi hieman enemmän mutta per kakkara niin vähän että sillä ei ole merkitystä. Hyvä alusta päällysteille ja koostumus tosiaan onnistunut. Tämmöinen leipä auttaa paljon aamupala asioissa tai retkelle lähtiessä, saa voikkarit mukaan kuten muutkin.

      Poista
    4. Paljon sä sait hiilarimääräksi? Mä olen ihan innostunut tästä leivästä, tänäänkin leivoin pellillisen heti aamulla:)

      Poista
  3. Hei ja tuhannet kiitokset tästä. Löysin blogisi facebookista, ja olen kokeillut jo useampia reseptejäsi erittäin hyvällä tuloksella. Itsellä myöskin alkoi tuo siemenleipä tökkimään nyt parin kuukauden yhtäjaksoisen käytön jälkeen, joten tämä resepti tuli aivan kreivin aikaan. Huomenna aion kokeilla tätä reseptiä.
    Aurinkoista keväänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiva, että olet tykännyt resepteistä:)Olin varma, etten koskaan voisi kyllästyä mantelileipään, mutta kyllä sekin päivä vaan koitti. Tässä leivässä ei manteli maistu niin voimakkaasti- toivottavasti tykästyt:)

      Poista
  4. Olipa hyvää! Ja tosi helppotekoinen ohje - kiitos!

    VastaaPoista
  5. Milläs tuon kananmunan voi korvata? (kananmuna-allergia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmuna on aika vaikeasti korvattava. Voit jättää sen pois ja lisätä hieman vettä. Laittaisin vaikka juustoraastetta tilalle. Itse en ole kokeillut tällä tavalla, mutta kannattaa kokeilla.

      Poista
  6. Hyvä ohje! Useamman kerran tehnyt ja vaihdellut eri siemeniä ja jopa juustoraastetta olen välillä kourallisen laittanut joukkoon plus pieni suola lisä. Ilman siemeniäkin onnistuu kun lisää mantelijauhetta. Muutenkin täältä löytyy tosi hyviä ohjeita.

    VastaaPoista