tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kurpitsansiemen leipä




Tämä gluteeniton, vähähiilihydraattinen, hiivaton ja maidoton (tarvittaessa) leipä maistuu kurpitsansiemeniltä. Tiesithän, että kurpitsan siemenillä on lukuisia terveysvaikutuksia mm. korkean arginiini pitoisuutensa takia ja ne sisältävät paljon magnesiumia, e-vitamiinia, rautaa, sinkkiä ja k-vitamiinia. Ohje on tietysti yhtä helppo kuin muutkin ruokaohjeeni- sen takia, että minäkin osaisin sen tehdä:)

Ohje:
 
2 kananmunaa
2 rkl turkkilaista jogurttia (ohjeen lopussa vinkkejä miten voit korvata)
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kurpitsansiemeniä
3/4 dl chiansiemeniä
2 rkl psylliumia (karkeaa)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
 
Vatkaa käsin munat ja jogurtti keskenään. Lisää seokseen sekoitetut kuiva-aineet. Nostele lusikalla taikinaa uunipellille. Anna kohota hetken aikaa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Maidoton versio syntyy helposti korvaamalla jogurtti esimerkiksi soija- tai kaurajogurtilla tai itse tehdyllä hapatetulla cashewjogurtilla, jonka ohjeen löydät täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/hapatettu-cashew-jogurtti.html.
 
Lue lisää siemenistä täältä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/kolme-asiaa-jotka-kannattaa-tietaa.html
 
Muita vähähiilihydraattisia ruokaohjeita:
 
Tästä linkistä löydät vähähiilihydraattisen pizzan ohjeen:http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-pizza.html

Tästä linkistä löydät 2 erilaista karppirullan ohjetta:http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-karppirulla-kaksi.html

Tästä linkistä löydät 2 erilaista siemennäkkileipäreseptiä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/siemennakkaileipa-2-erilaista-ohjetta.html

Tästä linkistä taas löytyy herkullisen mantelileivän ohje:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mantelileipa-runsaasti-proteiinia-hyvia.html
 
Tästä linkistä löytyy mantelisiemenleipäsen ohje:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/mantelisiemenleipaset_14.html

4 kommenttia:

  1. Nopea, helppo ja herkullinen ohje - kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hej, montako sämpylää olet tehnyt ohjeesta? Mun ekasta satsista tein 6kpl, en tiedä mitä meni väärin, ne on ihan litteitä. Oletko liottanut siemenet vedessä ennen leipomista? Hyvä maku leivässä ainalin oli, teen heti uudestaan kun eka satsi on syöty :) t. Mikaela

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusi tulee jos laittaa 2 ruokalusikallista yhteen leipään. Mulla tulee välillä kuohkeita ja välillä littania. Psyllium käyttäytyy välillä eri tavalla ja erot eri valmisteiden välillä on suuria. Mutta eihän noista ihan hirveen muhkeita tule koskaan, koska ei käytetä hiivaa😊

      Poista