tiistai 26. tammikuuta 2016

Vähähiilihydraattinen karppirulla- kaksi eri ohjetta




Vähähiilihydraattisen, gluteenittoman, viljattoman ja maidottoman karppirullan pohja valmistuu muutamassa minuutissa. Terveellistä pikaruokaa ja maistuu myös nuorisolle. Käyttöösi ja testattavaksi kaksi erilaista pohjan ohjetta. Olepa hyvä!

Halusin kehittää erittäin vähähiilihydraattisen ja nopeatekoisen pohjan, joka on helppo kääriä rullalle ja täyttää haluamillaan täytteillä. Vahingossa syntyi kaksi erilaista pohjaa, koska raaka-aineet loppuivat kesken:) Pohja irtoaa hyvin leivinpaperista ja on helppo työstää rullalle (ei halkeile/hajoa). Ohje on niin helppo, että sen osaa tehdä jokainen, joka osaa lukea. Turkkilaisen jogurtin voi korvata maitorahkalla, soija- tai kaurajogurtilla.

HUOM! Käytä karkeaa psylliumia, silloin ohje toimii takuuvarmasti ja taikina on helppo levittää. Hienojakoinen psyllium saattaa paakkuuntua herkästi. Sitäkin voi toki käyttää, mutta siinä tapauksessa vähennä psylliumin määrää. Maku ja rakenne ovat kuitenkin yhtä hyvä molempia psylliumia käytettäessä.

Karppirullasta on tullut meidän koko perheen suosikkiruoka, jota mielellään tarjoillaan myös vieraille. Rulla on erittäin nopea tehdä eikä mitään kodinkoneita sun muita tarvita. Taikinan levittäminen pellille onnistuu ihan muutamassa minuutissa lusikalla. Lisäksi salaattia ei tarvitse erikseen alkaa vääntämään vaan vihannekset voi pilkkoa suoraan rullan sisään.

Pohja 1.

- 4 kananmunaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia (hiilihydraattia n. 6 g)*
- 3/4 dl psylliumia
- 1,5 tl leivinjauhetta
-0,5 tl suolaa

*Maidotonta ruokavaliota käyttävät soija- tai kaurajogurttia

Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan käsin enkä jaksaa kauaa veivata ja vatkata. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää liput aineet. Levitä uunipellille esimerkiksi lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska aika saattaa vaihdella uunista riippuen.

Pohja 2.

- 3 kananmunaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia (hiilihydraattia n. 6 g)*
- 3/4 dl psylliumia
- 0,5 tl suolaa

*Maidotonta ruokavaliota käyttävät soija- tai kaurajogurttia

Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan käsin enkä jaksaa kauaa veivata ja vatkata. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää liput aineet. Levitä uunipellille esimerkiksi lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska aika saattaa vaihdella uunista riippuen.


Lisää täytteet jäähtyneen rullan päälle. Kuvassa täytteenä on salaattia, kurkkua, punasipulia, kanaa, majoneesia, jalopenoa, mustapippuria ja oreganoa. Täytteissä on rajana ainoastaan mielikuvitus.


Rullaa pohja leivinpaperiin käärittynä ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.




12 kommenttia:

  1. Maistuu sekä aikuisille että perheen nuorille. Olen tehnyt liha-, kana- ja jauhelihatäytteellä, ja aina vain on yhtä hyvää. Kiitos paljon reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä:) Tämä on yksi meidänkin perheen kestosuosikeista:)

      Poista
  2. Hei
    Kysyisin mistä saa karkeaa psylliumia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin punnitse ja säästä kaupasta ja lifestä pitäisi saada. Voi olla että citymarketissa on myös. Toki voit hienoakin käyttää mutta saattaa paakkuuntua. Prismasta ostin Finexin hienojakoista viimeksi ja sillä on onnistunut ihan hyvin.

      Poista
  3. Kiito, minulla onkin juuri sitä. Tätä tehdään tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tehty. Hyvää tuli. Teen toistekin.

      Poista
  4. Mitä majoneesia käytät yleensä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pojat ostaa yleensä chilimajoneesia:)

      Poista
  5. Kiitti, olipa hyvää. Eilen tein kebabia itse ja tänään sitten rullakebabia. Ei maistunut pohja munakkaalle. Miulla on Iherbistä tilattua psylliumia, tosi hienoa jauhoa, joka herkästi paakkuuntuu, mutta eipä tuo haitannut. Tehdään uudestaankin ja mietinnässä jo lämmin versio, vaikka sienimuhennoksella.

    VastaaPoista
  6. Heippa, mitä voisi käyttää psylliumin sijalla? :) Ihana ohje

    VastaaPoista